Moestuinvoorbereidingen (bis)

Twee postpakketjes vol zaden gaven goesting in het echte werk, dus moest de moestuin verder klaargemaakt worden voor de komende lente. Vorige keer was ik net niet helemaal rond geraakt om alle resten van vorige zomer te verwijderen, dus ging ook het laatste stukje er afgelopen weekend aan.

IMG_1253.jpg

Na het strooien van de nodige kalk en meststoffen (vanaf volgend jaar hopelijk vervangen door ter plaatse geproduceerd natuurlijke dierenmest), was het tijd om de tuin om te doen. Iemand met veel goesting zou dat met een schop kunnen doen, ik was blij dat ik m’n trouwe vriend tractor na een winter rust weer uit de schuur mocht halen.

IMG_1264.jpg

IMG_1268.jpg

IMG_1258.jpg Dat ging net iets sneller. Enkel de hoekjes en kantjes waar de tractor niet aan kan, spit ik zelf om. Zoals de hoek hierboven bijvoorbeeld. Je moet ergens kunnen draaien en keren.

Nu is het enkel nog wachten op de echte lente om te gaan zaaien, planten en genieten. Gelukkig kondigt deze frambozenstruik die lente al voorzichtig aan!

Advertenties

Over opdeboerderij.be

Popbeleid, e-cultuur en mediakunst bij Vlaams-Brabantse jeugddienst. Voorzitter Deelraad Kunsten Leuven. Programmeert www.crisisfestival.be en tuiniert en verbouwt opdeboerderij.be.
Dit bericht werd geplaatst in de tuin en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Moestuinvoorbereidingen (bis)

  1. Pingback: Waar waren we gebleven? | op de boerderij

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s