Nieuwe buren?

Verrassing bij terugkomst van een weekje Kopenhagen: de boerderij zoekt een nieuwe buur! Iemand interesse in een boerderijtje met schuur, stallen en een weide?

Van uit de lucht ziet dat er ongeveer uit zoals de foto hieronder. Een mooie weide (ruw geschat: zo’n 50 are), het donkere dak is het woonhuis, links is de schuur en aan de straatkant zijn stallen. Althans, dat denken we, want op wat de post heen en weer brengen en samen een kop koffie drinken na, hebben we onze overigens vriendelijke buren nog niet zo vaak bezocht..

 

Een kleine omschrijving van de omgeving voor de liefhebbers: er zijn weinig tot geen buren. Onze boerderij vind je er schuin over en aan één kant staat verderop een vrij indrukwekkende vierkantshoeve. Daarvoor moet je wel al wat weides doorkruisen.  Een nadeel is de baan waaraan we wonen: niet echt de meest aangename. Achteraan vind je ongetwijfeld wel rust, want niet zo ver achter de weides begint een bosje. De tuin loop lichtjes op en dat biedt voordelen, want het laagste punt ligt aan de zuidkant.

Maar nog even terug naar Kopenhagen: absoluut een must-see. Zeker niet de goedkoopste stad om te slapen en te eten, maar wél absoluut eentje om hoog op je lijstje met te bezoeken steden te zetten. Een stad om met de fiets te ontdekken: alles en iedereen is op fietsen voorzien. Op sommige plekken vind je meer fietsenwinkels dan café’s en een fiets huren is dan ook niet zo moeilijk.

Er zitten (soms goed verborgen) enkele zeer aangename eetadresjes verspreid over de stad, er is een massa culturele infrastructuur (van kraakpanden met behoorlijk alternatieve programmatie tot de net iets meer gestructureerde cultuurhuizen), er zijn heel wat fijne adresjes voor liefhebbers van (Deens) design en je hebt er uitgestrekte parken waar je rustig kan rondhangen of zelfs barbecuen. In het centrum kan je naast de grote ketens ook terecht voor verschillende, verrassende shoppingadresjes. Kopenhagen heeft ook een bruisend nachtleven: op vrijdag en zaterdagavond zitten alle mogelijke café’s, clubs en concertzaaltjes vol tot diep in de nacht.

Wat zeker ook niet mag ontbreken bij een bezoek aan Kopenhagen is het Louisiana museum voor moderne kunst, op zo’n 45 minuten afstand met de trein. Een aangename, vlotte verbinding met als beloning één van de mooiste musea die we al bezochten. Zowel de ligging en het gebouw als de tijdelijke en permanente collecties zijn zeker de omweg waard!

Over opdeboerderij.be

Popbeleid, e-cultuur en mediakunst bij Vlaams-Brabantse jeugddienst. Voorzitter Deelraad Kunsten Leuven. Programmeert www.crisisfestival.be en tuiniert en verbouwt opdeboerderij.be.
Dit bericht werd geplaatst in op een ander en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

7 reacties op Nieuwe buren?

  1. Jan zegt:

    Awel da is schoon, naar københavn gaan zonder mijn input! Een schande noem ik het.

  2. Jonas Devries zegt:

    Staat dat boerderijtje ondertussen nog te koop?

  3. Jonas zegt:

    Merciekes, ziet er schoon uit…

Plaats een reactie