Een lang weekend…

Vogeltje, gij zijt gevangen

Vogeltje, gij zijt gevangen

..en goed weer. Dus werd er hard gewerkt. Het weekend begon met een vogeltje dat de buren binnen brachten bij de schoonpa (a.k.a. den dierenarts). De enige afwijking die vastgesteld werd en toch enige zorgen baart, is de neiging van het beest om de slagerij van die buren binnen te vliegen. Na een korte check mocht het meesje dus weer beschikken.

 

Op de boerderij begon het lange weekend met grasmaaien. In een vorige post kon je al zien dat het gras wat hoog stond. Omdat we graag een beetje zicht houden op de jonge haag en om ze niet te verstikken, maaiden we dus eens rond de wei. Wat een verschil!

Untitled

In de eerste zomer met weide probeerden we het maaien goed bij te houden. Elke drie weken een volledige dag rondrijden was zowat het regime. Dat is niet alleen belachelijk veel verloren tijd, het is gewoon niet nodig.

Een documentaire op TV over de onzin van grasmaaien deed al een lichtje branden en toen ik niet veel later via de blog van tante Hilde op de website van de VLM (Vlaamse Landmaatschappij) deze twee (één – twee) brochures tegenkwam, maai ik op de randen na nog maar twee keer per jaar.

Een pak werk en tijd gespaard. Een beheersovereenkomst voor ons ‘weitje’ is wat overdreven, maar we hopen dat we de plaatselijke fauna en flora er een kleine dienst mee bewijzen.

Verder kwam er hulp van Lotte en ons vader & moeder voor het ophogen van de patatjes. Een saaie job, maar iemand moet het doen. Bedankt hulp!

Untitled

Tomaat

16 tomatenplanten

Vader had ook zijn speelgoed mee, dus werd de knoertharde grond op de onbewerkte stukken even opgefreest.

De bessen kunnen nu weer ademen en de voorgekweekte zonnebloemen konden de grond aan de bloemenweide in.

Ook de tomaatjes mochten de ouderlijke serre verlaten. Ons vader nam vooral alaskatomaten mee, die zouden eventuele koudere nachten iets beter moeten overleven.

Zaterdagmiddag kregen we hoog blogbezoek. Eén van de blogs met het betere handwerk kwam langs voor een boerderijshoot met eigen maaksel. Ergens deze week kan u dat lezen.

De koer werd door Lotte vakkundig onder handen genomen en het bloemenperk daar is nu bijna onkruidvrij. Plots hebben we een massa Akelei!

Ondertussen voorzag ik de bovenverdieping vakkundig van de nodige elektriciteits-leidingen. Daar zijn we nu bijna rond (kleine vreugdekreet), al was dat wel het gemakkelijke deel. Het gelijkvloers wordt andere koek.

Eindigen doen we ook met vogeltjes. Deze analoge tweeters hebben het best naar hun zin in de lege stallen. De soort daar ben ik nog niet helemaal uit. De ouders lijken op roodborstjes, maar dan iets fijner en de rode vlek op de borst uitgezakt is naar de buik en staart.

Specialisten mogen me altijd laten weten welke soorten voor die omschrijving in aanmerking komen!

Vogels nog niet gevangen

Advertenties

Over opdeboerderij.be

Popbeleid, e-cultuur en mediakunst bij Vlaams-Brabantse jeugddienst. Voorzitter Deelraad Kunsten Leuven. Programmeert www.crisisfestival.be en tuiniert en verbouwt opdeboerderij.be.
Dit bericht werd geplaatst in de beestjes, de boerderij, de tuin, het huis en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

12 reacties op Een lang weekend…

 1. bart zegt:

  zwarte roodstaart, misschien?

 2. supermasj zegt:

  Een hele leuke vogel, die zwarte roodstaart (hier zeggen we ‘schouwveger’). Bij de verbouwingen aan ons eerste huis hield er ééntje die helemaal niet schuw was ons gezelschap.

 3. Riet zegt:

  Boerderijquiz, aflevering 2! Ik ga wel weer niks winnen vrees ik.

 4. bart zegt:

  Over dat patatten ophogen, is dat eigenlijk zo belangrijk? Ik ben daar een beetje laks in vrees ik 🙂 En als ik dat nu nog doe, dan komen er toch een hoop bladeren onder de aarde te zitten, of kan dat gene kwaad?

 5. Koen zegt:

  Zwarte Roodstaart? Zijn dat geen jonge boerenzwaluwen op de foto hierboven?

 6. Pingback: Δ | op de boerderij

 7. kristof sprengers zegt:

  Inderdaad zwarte roodstaart, en patatten aanaarden is niet echt nodig, diep genoeg planten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s