Pasta met verse spinazie

Spinazie evolutie Niets beter na een lange dag in huis en tuin werken, dan ’s avonds heel snel een vers en lekker gerecht op tafel zetten!

De spinazie was flink gegroeid de afgelopen weken, dus werd die uitgedund. Plantjes die te dicht op elkaar stonden en de grootste bladeren gingen in de groentemand. Voor het recept haalden we inspiratie bij een collega, Jeroen Meus en de eigen goesting. Het resultaat verschilt amper van Jeroen Meus z’n recept, maar goed: ’t was lekker en ’t is beginners-proof.

We namen uit de tuin zo’n 500 gram spinazie mee naar huis om aan de slag te gaan.

Thuis zochten we de volgende ingrediënten bij elkaar:

  • 500 gram Penne (of andere pasta)
  • 200 gram Pecorino
  • 4 eieren
  • Ui, Sjalot en 2 teentjes look
  • Peper
  • Spekjes voor de vleeseters en pijnboompitten voor de vegetariërs
  • (en dus de 500 gram verse spinazie uit de tuin)
  1. Was de spinazie en snij de dikste steeltjes eraf.
  2. Zet een pot water op om de pasta in te koken.
  3. Rasp de kaas fijn en meng er de eieren onder.
  4. Stoof het uitje, sjalot en look in wat olijfolie.
  5. Bak ondertussen in twee aparte pannetjes de spekjes en de pijnboompitten (wie niet-vegetarisch kookt kan de spekjes ook meteen in de pot met ui, sjalot en look doen).
  6. Giet de pasta af, maar hou 1 pollepel kookvocht opzij.
  7. Doe de pasta bij de uitjes. Doe er ook de spinazie bij en roer rustig onder. De spinazie neemt meteen in volume af.
  8. Doe er het kookvocht en het kaas/eiermengsel onder en een beetje peper bij en meng nog wat.
  9. Klaar. De spekjes en pijnboompitten deden we erbij naar eigen smaak.
’t Ziet er niet zo mooi uit op onderstaande foto als in’t echt (digitale fototoestelletjes en de lichtbalans, ’t is geen perfect huwelijk), maar het smaakte wel!

Untitled

PS: ik vertelde al over Eloleo die was langsgekomen voor een fotoshoot, het resultaat staat nu online. Met een pak schonere foto’s dan die wij uit ons toestelleke persen. En ze geeft meteen ook een primeur mee.

Advertenties

Over opdeboerderij.be

Popbeleid, e-cultuur en mediakunst bij Vlaams-Brabantse jeugddienst. Voorzitter Deelraad Kunsten Leuven. Programmeert www.crisisfestival.be en tuiniert en verbouwt opdeboerderij.be.
Dit bericht werd geplaatst in de tuin, Recepten en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

5 reacties op Pasta met verse spinazie

  1. mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

  2. Ziet er toch lekker uit hoor!
    Totaal buiten de kwestie maar lees hier net dat jullie ‘buren’ zijn van Tante Hilde. Dan wonen wij ook vlakbij.

  3. Jos zegt:

    Zoon, voor de perfecte foto en licht balans…… 1 adres, in ruil voor een pasta 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s