Bijna!

Bijna kunnen we volop genieten van lekkere en verse zelf gekweekte groenten en fruit. De eerste aardbeien komen nu wel erg dichtbij, al zal het mooie weer nog enkele dagen z’n werk moeten doen om ze allemaal kleur te laten bekennen.
Untitled
De erwtjes staan eindelijk volop in bloei, een enkele peul nam al wat voorsprong.

Op de binnenkoer zoemen de bijen gezellig rond, in de bloemenweide maken enkele overlevers van vorig jaar zich op voor het bloeiseizoen. De andere bloemen hebben nog een flinke achterstand in te halen.
Untitled
Sommige kolen blijven flink afzien door de slakken, al kiezen ze telkens één exemplaar uit om stevig te viseren. De anderen ontsnappen er redelijk goed aan.

De voorgezaaide maïs werd uitgeplant en zal dienen als steun voor de klimboontjes. De ‘snijbonenmix’ en de ‘Red Cranberry’ (dopboontjes) , allebei gekocht bij De Nieuwe Tuin, mogen zich eraan optrekken.

Bij de worteltjes lijkt er eindelijk schot in de zaak te komen, al zijn nog niet alle soorten zichtbaar aan de oppervlakte. Het lijkt wel of die besloten hebben om van wisseljaar doen, net zoals sommige fruitbomen.

Het enige waar we ons duidelijk geen zorgen om moeten maken, zijn de bladgewassen. Elke paar dagen kunnen we een mand gemengde sla mee naar huis nemen en vanavond gaat de tweede portie verse spinazie de pot in. Ook de latere slasoorten zijn ondertussen in minivorm zichtbaar.

Bijna vestigden we hier ook een leesrecord. Bijna kregen we dinsdag 500 bezoekers over de digitale vloer, al zijn we minstens zo tevreden met die 497 lezers die de weg wel vonden. Bedankt, we doen ons best om het voor jullie allemaal boeiend te houden!

Advertenties

Over opdeboerderij.be

Popbeleid, e-cultuur en mediakunst bij Vlaams-Brabantse jeugddienst. Voorzitter Deelraad Kunsten Leuven. Programmeert www.crisisfestival.be en tuiniert en verbouwt opdeboerderij.be.
Dit bericht werd geplaatst in de tuin en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

6 reacties op Bijna!

  1. AnneTanne zegt:

    Wat kolen en slakken betreft, hier hetzelfde fenomeen: De palmkool lijkt erg geliefd, de rode boerenkool, de bladkool en de koolrabi daarentegen worden (gelukkig) vooralsnog als quantitée négligeable beschouwd. De slakken lijken op dit ogenblik vooral het groot hoefblad als belangrijkste delicatesse te aanzien.
    Stiekem hoop ik ook op de eerste aardbeien voor dit weekend…

  2. supermasj zegt:

    Hier is het nog 1-2 weken wachten op het eerste fruit (meibessen, die we in juni zullen oogsten). Ik vermoed dat met deze warme temperaturen een deel van de achterstand zal ingehaald worden

  3. Wij hadden hier ook een paar aardbeiplantjes gezet. Maar tot nu toe noppes. Dat kan liggen aan het feit dat onze loslopende kippen consequent elk ontluikend bloempje hebben opgevreten natuurlijk ….

  4. Hier staaan de mare des bois aardbeitjes al het verste, al begint het hier ook sterk te ruiken naar de eerste bosaardbeitjes, mmmm. Sebiet nog eens langs lopen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s