En… terug!

Ik geef het toe, de blog is wat verwaarloosd de laatste weken. Ik had er ook voor gewaarschuwd. De Werchterfestivals zijn verteerd, iedereen is weer naar huis en zelf hebben we voor het eerst sinds lang weer wat tijd om hier iets neer te pennen.

Er gebeurde wel ’t een en ’t ander op de boerderij. Vorige week donderdag (jawel, die hete) verschenen er zonnepanelen op het dak. Ik had een klein beetje medelijden met de mannen die een hele dag in de brandende zon moesten werken, maar zon en zonnepanelen zijn nu eenmaal een noodzakelijke combinatie.

zonnepanelen

Beetje jammer dat het ene dakraam niet wat meer naar links geplaatst is, zodat ze allemaal in een mooi rijtje liggen, maar wisten wij veel twee jaar geleden.

Een moestuinupdate volgt, het verschil met enkele weken geleden is immens. Zowel de gewenste als de ongewenste planten zijn stevig gegroeid. Gelukkig was er ons vader, die in diezelfde loden hitte een hele dag aanwezig was om de zonnepaneelmannen te helpen waar nodig, maar vooral de strijd aanging met het oprukkend onkruid.

Jullie mogen wel al een eerste blik werpen op de bloemen. In namen ben ik niet zo goed, maar de foto’s spreken voor zich. Zowel de bloemenweide als de afzonderlijke planten die er al stonden, doen waar ze goed in zijn: zorgen voor kleuren, bijtjes en geuren.

Bloemen 1

Bloemen 2

Advertenties

Over opdeboerderij.be

Popbeleid, e-cultuur en mediakunst bij Vlaams-Brabantse jeugddienst. Voorzitter Deelraad Kunsten Leuven. Programmeert www.crisisfestival.be en tuiniert en verbouwt opdeboerderij.be.
Dit bericht werd geplaatst in de boerderij, de tuin en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

5 reacties op En… terug!

  1. nowelja zegt:

    Ha, dat is net alsof jullie die drie streepjes wolk op de zonnepanelenfoto zelf hebben getrokken… 🙂

  2. De planten die er al stonden passen echt bij een boerderij hé.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s