Pompoenfestival: Pompoenkoekjes

Vandaag op het podium: Pompoenkoekjes, met chocolate chips! Een probeersel dat echt wel de moeite waard is en dat ik hier vond. En het resultaat werd unaniem door de dames van de boekenclub gesmaakt!
Al bij al zijn deze koekjes snel gemaakt (los van de rusttijd van het deeg). Het bereiden van het deeg en het bakken van de koekjes houden je zo’n half uurtje zoet.

  Pompoenkoekjes met chocoladedruppels

Wat heb je nodig voor 35 koekjes?
240 g boter – 180 g licht bruine cassonade suiker (a.k.a. kinnekessuiker) –                          90 g donkere kandijsuiker – 330 g bloem – 2 eitjes – 1 tl vanille-extract –                            370 g pompoenpuree – 1 tl bakpoeder – 1 + 1/4 tl bicarbonaat – een snuifje zout –                 4 snuifjes pompoenkruiden – 3 snuifjes kaneel – 400 g melkchocoladedruppels

Baktijd!
Meng de boter en de suikers door elkaar tot een glad deeg. Voeg de eitjes (één voor één), het vanille-extract en de pompoenpuree toe. Meng in een andere kom de gezeefde bloem, het gezeefde bakpoeder, het bicarbonaat, het zout, de kaneel en de pompoenkruiden. Meng beetje bij beetje de ‘droge’ ingrediënten onder de ‘natte’ ingrediënten. Het hoeft geen glad deeg te zijn; klonters zijn oké! Roer er de chocoladedruppels onder. Dek het mengsel af met plastic en laat het 2 uur tot een nacht in de koelkast rusten.

Verdeel het deeg met behulp van een ijsschep op een bakplaat (met bakpapier of een siliconenmatje). 1 bolletje = 1 koekje. Je hoeft de bolletjes niet plat te drukken. Let erop dat je voldoende ruimte laat tussen de bolletjes (zowel boven/onder als links/rechts). Anders krijg je één grote pompoenkoek (hmm, misschien het proberen waard?).

Bak de koekjes gedurende 15′ op 175°C  in een traditionele oven. Laat de koekjes afkoelen op een rooster.

Advertenties

Over tenslotte

Groen * Zoet * Nieuwsgierig
Dit bericht werd geplaatst in Recepten en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Pompoenfestival: Pompoenkoekjes

  1. Pingback: Pompoenfestival: Pompoencake | op de boerderij

  2. supermasj zegt:

    Hmmm. Misschien ook eens proberen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s