Ge(s)laagde glaasjes

Aaaaah dessert! Het is weer veel te lang geleden hé.
(extra) Goed nieuws: het is makkelijk. Als in: niet moeilijk. Easypeasy. Poepsimpel ook.
En snel. Ik denk dat ik er zo’n half uurtje mee bezig was. Hou er wel rekening mee dat het brouwsel nog minstens een uur in de koelkast moet opstijven. Maar je kan het dus gerust de avond voordien maken en net voor het serveren afwerken.

Het heet: trifle met mascarpone en appel

Untitled

En het ziet er zo uit:

En het is keilekker! 

Wat gaat er in het glas? (voor 4 personen)
250 g mascarpone – 2 dl boerenplattekaas – 2 eiwitten – 2 appels – 75 ml Amaretto –
3 el honing – 2 el citroensap – 6 zandkoekjes (speculaas of biscuitkoekjes, zoals die van Jules Destrooper, kunnen ook)

Tip: Je kan best glaasjes gebruiken die onderaan smaller zijn dan bovenaan (dus niet zoals ik deed). Zo kan je makkelijker van alle laagjes tegelijk smullen.

Werk aan de winkel! 
Was de appels en snij ze in kleine stukjes (schillen hoeft niet per sé). Meng de appelblokjes met 1 el honing, 1 el citroensap en de Amaretto.

Klop de eiwitten stijf en voeg er de rest van de honing (2 el) aan toe. Doe er de rest van het citroensap (1 el) bij en roer alles nog eens goed door. Meng in een andere kom de mascarpone met de boerenplattekaas. Lepel het opgeklopte eiwit door het mascarponemengsel.

Verkruimel de koekjes en vul de glaasjes met de kruimels. Hierop komt een laagje appeltjes. Tip: Het is extra lekker als je wat van het sap waarin je de appeltjes hebt gedipt mee in het glaasje doet. Werk af met een laag mascarponemengsel. Zet de glaasjes minstens 1 uur in de koelkast.

Net voor het serveren kan je de glaasjes afwerken met pralin. Hiervoor meng je 150 g amandelschilfers met 150 g suiker en 1 ei. Nadien rooster je het goedje kort in de pan. Let op: die amandelschilfers verbranden graag snel; een laag vuur is hier dus aangewezen. Je kan natuurlijk ook geroosterde amandelschilfers kopen zodat je het mengsel niet meer hoeft te roosteren.

Je kan ook brésiliennenootjes gebruiken ter afwerking. Maar die pralin is écht het proberen waard hoor!

Kortom, een lekker, makkelijk en niet echt superzoet dessertje in een handomdraai. Ideaal na een copieuze maaltijd of als je wat krap in tijd zit.

PS: ik haalde inspiratie bij radio 2 en gaf er mijn eigen smaak aan.

Advertenties

Over tenslotte

Groen * Zoet * Nieuwsgierig
Dit bericht werd geplaatst in Recepten en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Ge(s)laagde glaasjes

  1. supermasj zegt:

    Supermasj neemt zijn groot notitieboek en schrijft daarin… Trifle. Deze zomer eens proberen met eigen fruit

  2. Mmmm… eentje om te onthouden.

  3. Wim Beckers zegt:

    Njamnjam!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s