21 dagen

Drie weken verder, hoog tijd om eindelijk eens in de zetel te gaan zitten met een goed glas wijn en een kleine round-up te posten. Want de zetel, dat is eigenlijk het enige dat we nog niet echt getest hebben. Geen tijd! Verhuisdozen leeg maken, alles een plek geven, kasten in elkaar zetten, rekken plaatsen en vullen: orde creëren in de chaos.

Ooit al iemand een IKEA-dressing in elkaar zien zetten in 30 seconden? Wij kunnen dat, nochtans.

In werkelijkheid deden we er wel een drietal avonden over. De deuren ontbreken nog, maar die vallen voorlopig buiten het budget.

Bon: de orde is er nu ongeveer. Met een weekje vakantie voor de boeg gaan we eindelijk optimaal kunnen genieten van onze boerderij. Maar denk nu niet dat het tot hiertoe niet plezant was!

Het leegmaken van de dozen was een trip down memory lane. Plots sta je vijf jaar terug in de tijd. Een agenda van 2008-2009 terugvinden (papieren agenda’s, waar is de tijd?), spullen en aandenkens aan Krinkel 2009 waar ik het Slotfeest van organiseerde liggen plots weer voor je neus. Bergen CD’s! Van Spotify was nog geen sprake in 2009.

Keukenspullen in drievoud! Want ja, na al die tijd heb je geen idee meer wat er in die dozen zit, kom je iets tegen in de winkel en denk je: ‘dat gaan we goed kunnen gebruiken’. Maar geen drie keer, natuurlijk. Herontdekt: de pasta-‘machine’! Gekocht net voor we ons huis kochten. In een doos gestoken en nu pas weer gezien.

Het boekenrek hebben we afgelopen week geïnstalleerd, die dozen worden dus binnenkort ook leeg gemaakt. Benieuwd wat we daar nog in gaan vinden. Ik heb zo’n vaag vermoeden dat de interesses in die 5 jaar ook enigszins gewijzigd zijn.

Onze tijdsindeling is wel helemaal anders nu. Drie weken geleden waren we op 3 minuten met de fiets op het werk. Nu zijn het er zo’n 50. Maar we doen ze nog steeds flink met de fiets. 30 kilometer per dag, met het weer van de afgelopen weken verliepen ze uiterst aangenaam. (Al deed die ene ochtend met stevige tegenwind toch pijn).

IMG_4612

Weer koken! En ja, we koken. Nog maar twee keer hebben we voor ‘De Frituur’ gekozen. In drie weken: valt mee, toch? Pizza is wel een topper: snel klaar, met dingen die in de koelkast zitten of in de tuin staan en de variaties zijn eindeloos.

IMG_4567 We zijn hier trouwens niet alleen: hoewel we zelf nog geen dieren naar de boerderij verhuisden, zit het hier vol leven. De torenvalken zijn aan het broeden, vele andere vogels (kwikstaartjes, zwarte roodstaartjes, merels, mussen,…) doen hetzelfde. Vandaag zagen we ook de eerste zwaluw. ’t Is lente in vogelland!

Elke avond fladdert er minstens één vleermuis over de koer. De poezen van de buren beginnen ons te herkennen tijdens hun jacht op de muizen in de wei en lopen al niet meer bij de eerste kik weg. De oude muren zijn ook een ideale nestplek voor vele hommels, solitaire bijen en vlinders.

In de categorie ‘Absoluut nog niet gemist’: de TV. We kozen er bewust voor om geen TV in huis te halen. Hebben we iets gemist? De kans lijkt me klein. Wat goeie muziek ’s avonds is minstens zo aangenaam en tegenwoordig vind je toch alles terug op het internet, als het echt moet.

In de categorie: en de moestuin? Da’s voor een volgende keer. Duyster is gedaan, dus tijd om af te ronden. Maar wees gerust: dat komt hier helemaal goed!

Advertenties

Over opdeboerderij.be

Popbeleid, e-cultuur en mediakunst bij Vlaams-Brabantse jeugddienst. Voorzitter Deelraad Kunsten Leuven. Programmeert www.crisisfestival.be en tuiniert en verbouwt opdeboerderij.be.
Dit bericht werd geplaatst in de boerderij, het huis en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op 21 dagen

 1. onderdeappelboom zegt:

  Aanstekelijk berichtje! En goed gewerkt aan de ikea-kast 🙂 Het is blijkbaar het voorjaar van de dagpauwogen; het was ook in onze tuin de eerste vlinder die ik zag en ik zag ze ook al op andere blogs. En de tv, daar moet je vooral mee doen wat je wil. Na jaren zonder tv hebben wij er enkele jaren geleden wel één gekocht, en van geen van beide periodes spijt; het is maar hoe je er mee omgaat hé. Veel plezier in jullie prachtige plek!

 2. Menck zegt:

  Nog nooit iemand zo vlotjes een IKEA-meubel in elkaar weten flansen. Kan ik u huren indien vereist? 😉
  En driewerf hulde voor het negeren van de tv. Doe ik ook, zelfs al staat er een – ondertussen aardig bejaarde – kijkkast in onze woonkamer. Madam Menck is wél nogal verknocht, ziet u.

 3. De Fruitberg zegt:

  En dan ondertussen ook nog twee keer van kledij veranderen, in minder dan 30s, ik word er stil van…

 4. Mevrouw Mus zegt:

  Geweldig filmpje, maar wat groot! jullie hebben wel heel veel ruimte voor de kleding, bij ons zou echt de helft leeg staan 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s