Paasvakantie in beeld

Acht dagen vakantie achter de rug en het waren er minstens acht te weinig. Want zeg nu zelf, een hele week thuis en alleen op paasmaandag tijd hebben om nog eens de moestuin in te vliegen? Da’s ver onder de minimumquota!

Even terugkijken op acht dagen vakantie in acht beelden!

Elke dag vers brood bakken, bijvoorbeeld. U begrijpt, da’s vooral Lotte haar werk. Ik ben goed in het opeten ervan. We begonnen de week met een bezoekje aan de molen. Als je graag zelf al eens bakt, is dat een echte aanrader. Niet alleen omdat ze er een gigantische keuze aan heel goede melen hebben, het zijn ook heel sympathieke mensen. En het heeft iets authentieks en rustgevend, in het molenaarswinkeltje uitkijken over het water dat je onder je door het molenrad hoort stromen.

DSC00110

Naast de betere bakkersgeuren experimenteerden we ook volop in onze nieuwe keuken. Vooral met de stoomoven. Wat een mogelijkheden! Wat een smaken! Het is nu al mijn favoriete investering van de verbouwing. Quinoa met verse groentjes? Dat improviseren wij zo op tafel. Smakelijk!

IMG_4729

Het grootste werk van de vakantie was misschien wel het kippenhok. Zowat 725mΒ² pure kippenluxe. Een drietal dagen ben ik daarmee zoet geweest, maar het resultaat mag er zijn! Een kippenhok dat bij gelegenheid ook schapen en geiten kan huisvesten en dat bovendien nog eens kan uitgebreid worden met zowat dezelfde oppervlakte. Ze gaan hier niets te kort komen. Al heb ik Chicken Run natuurlijk ook wel gezien, als ze Γ©cht weg willen zullen ze wel weg zijn.

IMG_4739

Ondertussen stromen de kippen(rassen)suggesties volop binnen. Volgende week hakken we de knoop door en gaan we er toch al enkele halen.

Tijdens het bouwen hebben we trouwens nog een nieuwe bezoeker van de boerderij leren kennen. Elke namiddag komt deze reiger een uurtje of twee muizen vangen in de weide.

IMG_4706

We kregen ook veel bezoek. Onder andere de collega’s kwamen eens een kijkje nemen. Zij werden -bij gebrek aan tijd voor de moestuin- dan maar getrakteerd op een menu samengesteld met de betere (on)kruiden die we in de tuin vonden.

DSC00045

Ook binnen werd er nog duchtig verder gewerkt. Zo kregen alle boeken eindelijk hun plekje. Mooi gesorteerd op kleur, een ideetje dat we pikten van Wim Ballieu op de Dessert Battle van Hot Cuisine De Pierre.

DSC00076

Na het maken van de foto hebben uit veiligheidsoverwegingen de kast wel weer ontruimd. De IKEA-plankjes bleken toch niet zo geweldig bestand tegen het gewicht van de vele boeken. Na de betere stut- en ondersteuningswerken is de boekenkast eindelijk operationeel.

Soms was het ook gewoon genieten van de lente en de bloesems. De haag die vier jaar geleden niet veel meer voorstelde dan enkele triestige sprietjes tussen het gras, begint goed volgroeid te geraken. De meidoorn staat volop in bloei.

DSC00088

Elke twee dagen was er ook een kleine inspectie van de fruittuin. De kruisbessen beloven er in elk geval het beste van te maken. Dat gaat smaken!

DSC00108

Advertenties

Over opdeboerderij.be

Popbeleid, e-cultuur en mediakunst bij Vlaams-Brabantse jeugddienst. Voorzitter Deelraad Kunsten Leuven. Programmeert www.crisisfestival.be en tuiniert en verbouwt opdeboerderij.be.
Dit bericht werd geplaatst in de beestjes, de boerderij, het huis en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

16 reacties op Paasvakantie in beeld

  1. onderdeappelboom zegt:

    Ik ben wel heel benieuwd naar dat kippenhok dat NIET op de foto staat πŸ™‚ Of is dat een gebouw van de schuren van de boerderij? Jullie doen dat daar in elk geval supergoed, en klinken ook heel erg gelukkig! Enkel met je boekenrek mag je me nooit alleen laten, of in een wip staat het per taal/genre en auteur gerankschikt, en ben je je kleurenpalet kwijt πŸ™‚

    • ’t Is inderdaad vooral de kippenren waar we aan gewerkt hebben. Het kippenhok zelf is nog een klein zelfbouwpakket met beperkte plek. We zijn er nog niet helemaal uit of we ze een plekje gaan geven in één van de oude schuren (en daar dan ook nog de nodige werken in gaan doen), of we buiten nog een tweede, iets groter kippenhokje plaatsen πŸ˜‰

  2. Bart zegt:

    Ik ken dat gevoel ,ook net een weekje verlof gehad en wel veel gedaan , maar maar de helft van wat ik in gedachten had. Is dat brood met een soufflΓ© recept gemaakt? Om in te bijten.
    En wat werd er gemaakt met de kruiden? Brandnetelsoep? Hebben we ook voor de eerste keer gemaakt en dat was voor herhaling vatbaar.

    • Het werd een wild slaatje en een brandnetelpesto πŸ˜‰
      Het brood is met een gewoon broodrecept gemaakt, voor zo ver ik weet. Maar daarvoor moet ik even een hulplijn inschakelen straks πŸ™‚

      • Bart zegt:

        Die molen mag ook een bezoekje van ons verwachten, die ligt op amper een dik kwartier rijden van de Blijentuin πŸ™‚

        • Zeker doen. O ja, ’t is dus echt een gewoon brood recept, zoals alle broden hier gebakken worden. Het deeg maken we in de broodmachine, het afbakken gebeurt sinds vorige week in de stoomoven.

          • maaike zegt:

            In de stoomoven? heb je dan een combi stoom/bakoven?
            En wannes, waar halen jullie je inspiratie voor het koken in de stoomoven? Hier blijft het wat beperkt tot de groenten en aardappelen (die zijn dan wel heel lekker) maar ik zou graag meer willen, maar het experimenteren vraagt momenteel wat veel tijd(verlies als het niet lukt). En kruiden jullie af voor de schotel erin gaat, of erna?
            Groetjes maaike

          • Op het internet en we kregen bij de stoomover wel een aantal boekjes met wat basisrecepten. Van daaruit kan je wel wat improviseren en experimenteren. Een groot voordeel is wel dat we een ‘slimme’ stoomoven hebben. Er zitten een heleboel recepten en mogelijkheden in voorgeprogrammeerd. Gewoon even instellen wat je allemaal wil klaarmaken en hij bepaalt zelf de juiste volgorde, temperatuur en duur van het garen.
            Rijst en granen kruid ik voor het stomen, groenten eigenlijk niet, tot nu toe…

  3. Mevrouw Mus zegt:

    wat heerlijk dit blogbericht πŸ™‚

  4. Menck zegt:

    Een kippenhok zo groot als gans mijn tuin; als die kakelaars straks niet gelukkig worden, weet ik het ook niet meer.

  5. De Fruitberg zegt:

    Dat ziet er een super de luxe kippenren uit. Ik zou je van harte brakels aanraden, de mooiste kippen imho en beresterk. Maar die gaan dat hek niet als een probleem beschouwen (net zoals alle krielen).
    Wanneer je mechelse koekoek of brahma’s zet, gaan die nooit over zo’n hek heen geraken.

    • Het poortje is 1,20 hoog en de draad 1,45. Als ze willen zijn ze allemaal wel weg, natuurlijk, maar ik hoop dat de ruimte hen toch kan overtuigen om hun avonturen te beperken tot de kippenren zelf πŸ™‚

      Voorlopig zijn de Brabantse Hoen (grote en veel eieren) en de Tiense vechter (echt uit de buurt) favoriet, maar we zien wel wat het wordt. Bedankt voor de tips!

  6. Heel divers berichtje … dat was een leuke vakantie! (by-the-way … te veel witte boeken!)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s