Wie zijn wij, op de boerderij?

Wij zijn wij?

Twee twintigers prille dertigers die in 2008 begonnen met de zoektocht naar een eigen woonst. De voornaamste voorwaarde: er moest veel grond aan zijn. Na een jaartje zoeken en pogingen bij veel mooie en (te) dure huizen, gronden en potentieel, konden we in juni 2009 op een openbare verkoop onze slag slaan: een boerderij, quasi in ’t vierkant. Met veel grond. Zo’n dikke drie jaar later zitten we volop in de ruwbouw (met veel (wilde) plannen) en hebben we één goed voornemen voor 2013: verhuizen!. Goede voornemen: niet gehaald. Maar kijk, ’t was voorjaar 2014 toen we onze intrek namen.

Wannes zit het liefst van al in de tuin, waar hij zo biologisch mogelijk groenten kweekt om erna mee in de keuken aan de slag te gaan. Of gewoon om te kijken hoe alles groeit. Maar ergens ook wel om het nog net iets meer en beter te doen dan de moestuin van de papa.

Lotte Follow Me on Pinterest bakt graag en veel. Het besef dat er te veel te bakken is voor 1 mensenleven, dringt zich langzaam maar zeker op. Er is ook nog een andere hobby: twee paarden met niet vermeldenswaardige namen. Die komen ook op de boerderij wonen, samen met ons. En de kippen! Want als er één ding is waar ze evenveel naar uitkijkt dan het verhuizen, is het wel dat ze vanaf dan haar eigen kippen kan houden. En een (biologische) kruidentuin. En nog zoveel meer!

Twee muziekliefhebbers ook. Of cultuur in de brede zin van het woord. Regelmatig zal je dus ook een tip van de dag meekrijgen. Een nieuwe groep. Een mooie clip. Of een theatervoorstelling of tentoonstelling waar je toch wel je luie zetel voor mag verlaten.

En wie weet, is de boerderij ooit ook een plek om te komen genieten van cultuur. Of mee te komen kijken hoe de moestuin groeit. En waar de kippen eieren leggen…

Er valt veel te (be)leven op de boerderij en soms willen we dat delen. Je kan hier dus regelmatig lezen over verbouwen, de tuin, de dieren en de wilde ideeën. Want als er één ding is dat we leerden: wilde plannen zijn fijn, maar ze uitvoeren duurt soms wat langer.

5 reacties op Wie zijn wij, op de boerderij?

  1. AnneTanne zegt:

    Grijns… Halverwege de jaren negentig waren wij weliswaar geen prille twintigers, maar toch prille dertigers.
    Verder was die eerste paragraaf hierboven zowat identiek. En intussen zijn hier de verbouwingen hun eindfaze weliswaar voorbij, maar de tuin, daar mag nog het één en ander aan gebeuren eer die salonfähig is. Alhoewel… Moet dat?

  2. Pingback: Rabarbertaart | op de boerderij

  3. Katie zegt:

    Jullie hebben erv een volger bij!! Is ook wel een droom van mij, véél grond om te tuinieren en vanalles te kweken, inclusief de kippen. Maar ken jezelf, ik heb helaas dat geduld niet. Gelukkig heb ik wel een tuin en een mini-moestuin, momenteel met enkel munt en peterselie. Via jullie avonturen kan ik ook meedromen……zalig!!!!
    Soms zet ik ook wel eens wat fotootjes op mijn blogske, als je zin hebt http://www.mokasblog.wordpress.be
    Groetjes, Katie

Plaats een reactie